Bij mijn ervaringen met huisreinigingen noem ik geen namen e.d. om de privacy van mijn klanten te waarborgen. Het gaat hier puur om de elementen wat zich afgespeeld heeft en wat mijn inzichten en ervaringen waren. Het kan bij andere mensen helpen bepaalde verschijnselen te herkennen waardoor men uiteindelijk overslag gaat om hulp te zoeken. Mensen zoeken pas hulp als het vaak al ernstig is, terwijl men eigenlijk al bepaalde verschijnselen heeft opgemerkt maar niet bij stilstaat dat het juist heel vreemd is of dat er entiteiten aanwezig is.Deventer - december 2001 - mijn eigen huis
De eerste huisreiniging die ik zelf meemaakte was mijn eigen huis. Ik was nog zelf niet bezig met dit werk en was pas begonnen om me in de materie te verdiepen van het spirituele/paranormale. Dit na aanleiding van mijn eigen ervaring met entiteiten waardoor ik last kreeg van bezetenheid. Dit zorgde ervoor dat ik een soort gevoelige antenne ontwikkelde om dit soort energieeen aan te voelen en te herkennen. In mijn huis gebeurde ook bepaalde dingen die ik zelf niet verklaren : keukenlamp die vanzelf aan ging, krabgeluiden in de hoeken van de kamers, stankgeur ruiken die vanzelf in een oogwenk verdween, gespannen sfeer in huis en vorm van koude en kilte die langs je heen ging waardoor je zelfs in bed het soms heel koud kreeg. Mijn huis werd destijds gezuiverd door de Apeldoornse magnetiseur Harry Streppel. Zijn methode van werken is een onderdeel van mijn manier van werken en ik heb het verder aangevuld omdat ik merkte dat het niet compleet was. Een dag na de reiniging ervaarde ik een bijzondere ervaring waarbij een verschijning van mijn gids verscheen. Ik schrok behoorlijk omdat ik nog te weinig wist hierover. Het was heel positief en benaderde me met een gevoel van liefde, ontspanning en heel veel rust waardoor de angst verdween.

Deventer - december 2003 - mijn eigen huis
Een vriendin die niet lekker in haar vel zat kwam op bezoek en toen ze wegging gebeurde er wat. Ik heb twee zebravinkjes in een kooi en die zaten altijd heel relaxed te pitten als het avond werd. Een dag na de bezoek van mijn vriendin waren ze echter heel druk en onrustig. Het viel me op dat ze telkens naar de hoek zaten te kijken. Tijdens het tv-kijken voelde ik dat er korte windjes langs mijn gezicht waaien. Er moest een entiteit aanwezig zijn. Ik peinsde wat moet ik nu doen ? Een dag later besloot ik op mijn werk dat ik maar eens moet proberen om te gaan reinigen. Met behulp van mijn gidsen ging ik alle kamers door om te zuiveren. De rust keerde weer terug en ik besefte dat ik het ook kon.

Deventer - september 2006 - mijn nieuwe huis
Ik betrok wegens sloop van mijn vorige flat een andere flat. Deze heb ik energetisch gereinigd omdat ik niet weet wat er allemaal in de flat heeft afgespeeld. De flat voelde daarna weer licht, ontspannen en rustig aan.

Apeldoorn - september 2007 - huis
Ik werd meegevraagd door een collega om bij een consult bij een gezin thuis te helpen. Hij zat niet lekker in zijn vel en ik zou als healer dan kunnen healen. Mijn heldervoelendheid is in de loop der jaren steeds beter geworden en ik herken steeds meer vormen van energie. In de huiskamer voelde ik al spoedig dat het energetisch behoorlijk druk was in huis. Echter het liet zich nog niet meteen helemaal "zien" en we kwamen eigenlijk om andere hulp te bieden. Omdat ik alleen hetgene aanvoelde was niemand nog overtuigd van de noodzaak om te reinigen. Ik heb bij dit bezoek een gezinslid van een entiteit afgeholpen.

Apeldoorn - oktober 2007 - huis
Een tweede bezoek aan het huis omdat de problemen nog niet over waren gaf nu een heel ander aanblik. Voor het bezoek heb ik het huis op afstand een healing gegeven en het effect was direct voelbaar. De huiskamer was koud en de energetisch energie die ik toen al aanvoelde bij het eerste bezoek was nu heel nadrukkelijk aanwezig. Het leek alsof er een soort tocht of wind door de huiskamer waaide. Men ervaarde dit als kou en aangezien het buiten ook koud was stond de verwarming aan, maar de huiskamer was niet warm te krijgen. Omdat mijn collega nu ook de aanwezigheid sterk voelde besloten we tot een huisreiniging. Ik koos voor mijn methode met het werken met gidsen. Vanaf de zolder tot beneden werkte ik samen met mijn gidsen alle ruimtes af. De rust keerde weer terug en ook de huiskamer begon weer warm te voelen. Er waren meerdere entiteiten aanwezig die mogelijk binnenkwamen door het vele bezoek aan huis.

Schalkhaar - november 2007 - huis
Een andere hulpaanvraag die via mijn collega binnenkwam kwam uit Schalkhaar. Er was van alles aan de hand en mogelijk zouden entiteiten aanwezig zijn. In de huiskamer merkte ik dat ik sterk bekeken werd en ik merkte dat mijn bescherming van mijn gidsen heel nadrukkelijk aanwezig was. Het verhaal dat de bewoners vertelden gaf al aan dat de aanwezigheid van entiteiten heel veel negatief invloed had op hun welzijn, alleen beseften ze dat niet. We begonnen de reiniging op de zolder waar de negatieve aanwezigheid bijzonder sterk aanvoelde. Je voelde een stevige druk op je borst. Na de reiniging keerde de rust weer terug in het huis en kregen we later te horen dat de zoon die op zolder sliep, nooit zo heerlijk heeft geslapen als na de reiniging. Later kreeg ik van een medium te horen dat de entiteiten waren binnengekomen doordat men elders alcoholische dranken benuttigde en deze na het cafe bezoek met vrienden mee zijn gekomen.

Deventer - november 2007 - nagelstudio
Een vriendin van mijn zuster heeft een nagelstudio thuis en ontvangt veel bezoek van clienten. Het huis voelt koud aan en ook een andere contact die daar kwam voor aardstraling bevestigde dat er veel entiteiten aanwezig zijn. Ook ander bezoekers ervaren dit. Het huis is door mij gereinigd en voelt weer goed aan. De vriendin voelde de energie van de huisreiniging en had het zeer warm. De rust in huis is weer teruggekeerd.

Deventer - januari 2008 - huis
Een hulpaanvraag via mijn collega betreft een dolende plaaggeest die in de buurt van het huis bij een ongeluk om het leven is gekomen. Deze pest de gevoelige kinderen. Het reinigen heeft echter jammergenoeg niet de prioriteit omdat mijn collega de meeste tijd besteedde aan consulten geven. Ik heb de reiniging vanuit de koude huiskamer op gang geholpen maar kon niet controleren of het wel of niet werkte.

Deventer - maart 2008 - sportschool
Er gebeuren vreemde dingen op een sportschool en ook mijn collega sport daar regelmatig. Ik spoor hem aan om te verzoeken of het gebouw niet gereinigd mag worden. We krijgen toestemming en op een zondagochtend is het zover. Gezien de ernst en het grootte van het gebouw krijg ik van mijn gidsen wat instructies door hoe dit aan te pakken. Via een visualisatie en met het werken van gidsen en engelen wordt de sportschool vanaf buiten gezuiverd. Het is niet mis wat daar aan negativiteit naar boven komt. Na de reiniging komt er een krachtveld om het gebouw en worden de laatste entiteiten binnen nog meegenomen. Een sterke emotionele binding in de kamer van de sportschoolhouder biedt nog stevig weerstand maar tenslotte moet ook deze entiteit over. Deze entiteit straalde zoveel koude en kilte uit dat dit zelfs buiten de kamer gevoeld kon worden. In deze sportschool ging heel veel mis en dat geeft aan hoeveel invloed negativiteit heeft op de mensen en ook op de zaken. Dit was een van de heftigste gevallen die ik mocht doen.

Wesepe - juni 2008 - huis
Het huis van een werknemer van het hierboven genoemde sportschool is ook niet helemaal pluis. Er gebeuren vreemde dingen die sterk op negatieve entiteiten doet denken. Het is een warme zomerdag als we daar komen. Het zoontje is een gevoelige nieuwetijdskind en helderziend en wordt regelmatig lastig gevallen door een donkere entiteit die een wolf gedaante aanneemt. De zolder voelt drukkend en warm aan en dat zou niet vreemd zijn op zo'n warme zomerdag. Echter bij het reinigen wordt de zolder aangenaam koeler. Gezien de verschijnselen die in huis plaatsvonden zou ik hier denken aan een sterke negatieve entiteit of demon. Er wordt verteld dat er dichtbij ook aardig spookte in hun vorige huis en dat de entiteiten om het huis heen lopen. Mensen zagen het gebeuren.

Apeldoorn - maart 2009 - huis
Een gezin vraagt om hulp en samen met mijn collega ga ik er na werktijd naar toe. Een dochter slaapt al enkele jaren bijna niet en wordt 's nachts altijd wakker om daarna niet meer verder te gaan slapen. Het vermoeden bestaat dat entiteiten de oorzaak zijn. In huis voelt het in eerste instantie niet onrustig of zo. We gaan de zolder op en bij openen van de vele deuren die daar aanwezig zijn komen ze tenslotte als een duiveltje uit een doos tevoorschijn. Het huis wordt dan onmiddelijk gezuiverd. Het eerste wat het dochtertje zegt als ze samen met mij naar boven gaat : ze zijn er niet meer !

Deventer - maart 2009 - huis
De vrouw des huizes die heel gevoelig is "ziet" een man bovenaan de trap staan. Men kent mij van huisreinigingen en laat mij komen. De vrouw verteld mij dat ze de eerste verdieping niet fijn aanvoelt maar de zolder juist weer wel. Bij controle van de kamers op de eerste verdieping voelt de kleine rommelkamer iets zwaarder aan als de andere kamers. Men verteld mij dat deze kamer onbewust wordt vermeden. Men weet niet waarom, men zet er spullen neer en is ook weer snel eruit. Ik reinig het huis en het voelt weer prima. Opvallend detail; na de reiniging ging hun hond voor het eerst naar boven om tenslotte elke avond boven voor de slaapkamer deur te gaan slapen. Voorheen ging de hond nooit naar boven toe.

Deventer - maart 2009 - huis
Familie van mij heeft al een tijdje al last van iets maar van een reiniging is er nog steeds niets van terecht gekomen. Op een verjaardagsfeestje geef ik aan dat een reiniging een keer moet gebeuren en tijdens de verjaardag gaan we even stiekem tussenuit omdat ze vlakbij woont. Op zolder voelt het inderdaad wat drukkend aan. Het huis werd door mij gereinigd waarna de zolder meteen rustiger begon aan te voelen. De vredige stilte in huis is weer terug !

Deventer - april 2009 - huis
Op koninginnedag komt een vriend op bezoek die bezig is met het opknappen van een huis waarin hij pas woont. Tijdens het bezoek vertelde hij dat zijn zuster een man gezien heeft in het huis. Mogelijk dat het de overleden bewoner was die daarvoor erin heeft gewoond. Of ik niet een keer wilde komen kijken. Ik had toch niets te doen en besloot maar meteen maar te gaan kijken. Meteen in de huiskamer voelde ik de koelte van het huis en wat meteen opviel, de winden die langs me heen waaiden. Het was heel duidelijk voelbaar en vanaf de zolder heb ik het huis gezuiverd. Het huis heeft weer zijn warmte terug. Er bleek dus een entiteit aanwezig te zijn.

Deventer - juli 2009 - huis en bewoonster
De buurvrouw van mijn zuster verteld over haar problemen en dat ze slecht sliep en vermoeid was. Mijn zus laat mij komen om haar te helpen. Het huis heeft een verleden van alcoholisme en verdriet die bij de vorige bewoners afspeelden. Ik zuiver het huis en niet lang daarna verteld de buurvrouw dat er weer rust in het leven is en dat het weer de goede kant opgaat. Ook het dochtertje merkt de positieve veranderingen in het huis.

Utrecht - augustus 2009 - appartement
Een jongedame roept mijn hulp in omdat er in huis dingen gebeuren die haar de kriebels bezorgen. Dingen vallen zomaar om. Ze woont er pas en vraagt mij om te komen. Het huis voelt niet echt belastend aan maar ik voel wel een aanwezigheid. Het appartement is gereinigd en het is weer rustig.

Apeldoorn - september 2009 - huis en bewoners
Een gezin ervaart de aanwezigheid van een entiteit en de negatieve beinvloeding. Ze voelen en merken zijn aanwezigheid als het door het huis heen waart. Bij een van de bezoekjes in de huiskamer wordt een donkere schim gezien en hoort de moeder in haar hoofd een stem zeggen : 'haal Alex voor hulp". Ze weet echter niet wie Alex is en de volgende dag vind zij tijdens het opruimen een visitekaartje met mijn naam erop. Ze weet niet dat ik huisreinigingen doe en belt met op en verteld haar verhaal wat er gebeurd is. Ik vertel haar dat ik huisreinigingen doe en ze beseft nu waarom ze mij moest bellen. Ik vind het even een vreemd verhaal maar ze belt me nogmaals omdat ze echt hulp nodig heeft. De kinderen worden door de entiteit negatief beinvloed. Bij bezoek merkte ik de kilte in de huiskamer. Tijdens de inspectie door het huis merkte ik de zwaartepunt in de slaapkamer van hun zoontje. Haar zoontje heeft een donkere schim gezien toen hij wakker werd. Ik reinig het hele huis en vul het met energie. De energie golft door het huis heen en is duidelijk voelbaar. Er wordt verteld dat er ooit iemand hier in huis zelfmoord heeft gepleegd en ik begrijp dat het harmoniseren van de woning echt nodig was. Na enige tijd meldt men mij dat de rust weergekeerd is en men geen last meer heeft van beinvloeding.

Almelo - september 2009 - huis en bewoonster
Een gevoelige vrouw vraagt me toch te komen. Ze had al eerder contact opgenomen, maar nu vind ze het wel nodig. Ze slaapt slecht en heeft ook al andere mensen over de vloer gehad die haar konden helpen, maar tot nu toe zonder resultaat. Bij het doorlopen van het huis voelt het niet echt onrustig of belastend en toen liepen we naar de zolder. Meestal is dat de plek waar ze graag zitten. Ook de zolder was niets te merken. Ook al is er niets, dan kan een reiniging altijd positief uitpakken. Maar het duurde even, toen sloeg de sfeer op zolder om. De entiteiten lieten zich uiteindelijk "zien". Het huis is gereinigd en voelt weer goed aan. De bewoonster verteld me dat ze weer vrolijk en opgewekt is. Ze moest zelf nog even wennen aan alles.

Deventer - oktober 2009 - huis en bewoners
Een gezin met problemen vraagt om hulp. Het huis is al geregeld bezocht door diverse healers en andere therapeuten en een aantal keren eerder gereinigd. Het hielp allemaal niets en het gezin is veel geld kwijt. De vrouw is uit bad geduwd door iets onzichtbaars. Het huis voelt koud aan en de sfeer is gespannen. Een reiniging pakt goed uit en het is weer licht en ontspannen. Door familie ruzies lopen de spanningen weer hoog op en is de sfeer in huis omgeslagen. Het huis voelt weer beladen aan en na een reiniging is het weer goed. Ook een healing/reiniging van de bewoners pakt positief uit omdat ze entiteiten bij zich dragen. Daarna doen zich telekinetische verschijnselen voor en wordt er weer geduwd. Paranormale waarneming op afstand door mediums bevestigen mijn gevoel dat er hier sprake is van het zogenaamde poltergeist fenomeen. Opgekropte spanningen en emoties veroorzaken paranormale verschijnselen. Degene die het veroorzaakt is doorverwezen voor hypnotherapie of regressietherapie.

Diepenveen - november 2009 - woonboerderij
De bewoner weet dat er in zijn boerderij iets niet in orde is en ook zijn zoontje durft niet alleen naar boven. Hij vraagt om een energetische reiniging. Het blijkt dat een geest van een hoefsmid op zolder aanwezig is die niet veel kwaad doet, maar eerder irriterend zijn aanwezigheid kenbaar maakt. Het huis is gereinigd waarbij ook belastende energieen van de vorige bewoners is meegenomen. Na wat rest energie verschijnselen durft het zoontje weer naar boven toe en voelt het huis weer rustig en ontspannen aan.

Swifterbant - november 2009 - huis en bewoners
Automatisch schrift laat bij de bewoner negatieve boodschappen schrijven. Op de cursus die hij heeft gevolgd lijkt hij een voorspoedige leerling, echter blijkt het niet zijn gids te zijn. Het is een entiteit die al langer aanwezig bij hem is. Mijn hulp wordt gevraagd. Tijdens het bezoek merkte je de koude wind die om de man heen waait. De man is gezuiverd van de negatieve entiteit en zijn de negatieve verschijnselen voorbij. Daarna is ook de woning gezuiverd die een beetje koud aanvoelde. De warmte is weer teruggekeerd in het huis en de man is verlost van de entiteit.

Deventer - november 2009 - herenhuis en bewoners
In de binnenstad van Deventer wordt een zolder opgeknapt. De nieuwe vriendin van de bewoner voelt dat er iets niet pluis is in huis. Gezien haar beschrijving klinkt het "heftig". Paranormale waarneming op afstand bevestigd dat er iets op zolder aanwezig is wat niet echt fijn aanvoelt, de mediums voelen zich er heel misselijk van worden. Een ander medium beschrijft de geest van een blonde vrouw die psychotisch of krankzinnig was. Het huis is meer als 100 jaar oud dus het kan het een en ander bij zich dragen en zelfs de plek heeft een geschiedenis aangezien het vlakbij de oude stadsmuren lag. Binnen in de huiskamer voel ik de verschillen tussen koude en warmte. Het is energetisch niet in balans. Men wilde eigenlijk wachten nadat de verbouwing klaar was maar ik heb toch aangedrongen om niet langer er mee te wachten. Men ervaarde ook veel vermoeidheid als men op zolder aan het werk was. Op zolder voelde ik een zware druk op mijn schouders en borst. Het was net alsof het ademen werd tegengehouden en het voelde alsof ik via honderden trappen omhoog was gekomen en helemaal buiten adem was. De aanwezige emotie was verstikkend. Deze huis is gereinigd door mijn gidsen met behulp van engelen en verschillende energieen die ik heb aangeroepen. Niet alleen de entiteit was sterk maar ook de emotie die het uitstraalde. Het was een heftige ervaring daar op zolder. De mediums hebben dat heel goed voorspeld. Het huis is helemaal gereinigd en voelt weer onbelast en ontspannen aan. Het effect was al na de reiniging heel duidelijk merkbaar. Op afstand is de rest-energie opgeruimd.

Vught - november 2009 - huis
Een echtpaar vraagt mij om hulp. Hun huis is onderzocht door Ghosthunting Nederland en er werd bevestigd dat er entiteiten aanwezig waren. De pastoor heeft het huis meerdere malen gezegend maar het hielp niets. In het verleden gebeurde er dingen zoals meubels die verschoven werden. Het huis voelt koud aan en draagt een geschiedenis bij zich van vorige bewoners. Ik heb het huis gereinigd en het voelt weer warm aan. Ik ervaarde het huis niet als heftig. Vooral de nodige onwetenheid en gebrek een kennis veroorzaakte veel stress en angst. Met de nodige adviezen en de dingen die heb kunnen verklaren is veel duidelijkheid ontstaan.

Halsteren - november 2009 - huis en bewoners
Een moeder beschrijft dat zij last heeft van negatieve beinvloeding en ook haar dochter is bang op haar slaapkamer. Het was een hele reis er naar toe maar ik wilde haar helpen. Het huis voelde licht aan dat er iets was. In de slaapkamer van haar dochter voelde je de druk op de borst. Het huis is gereinigd en de negatieve beinvloeding is niet meer aanwezig. De dochter slaapt weer in haar eigen bed en ook de moeder ervaart dat er veranderingen gebeurd zijn in positieve zin.

Houten - november 2009 - huis
Een mailtje met een vraag om hulp en beschrijving wat er daar afspeelt bezorgt mij de kriebels. Er is daar iets goed mis, want anders krijg ik geen waarschuwingsignalen. Paranormale waarneming van bevriende mediums bevestigde mijn voorgevoel : 3 demonen worden er gespot en de waarschuwing dat ze niet zo makkelijk weg willen gaan. Dit vraagt een aangepaste aanpak en bovendien ben ik nu gewaarschuwd. De demonen schijnen hun plek in de kast te hebben waar de verwarmingsketel en electra meter zit. Dat is niet zo verwonderlijk want daar zit heel veel energie. Als ik het huis binnenkom voel ik de warmte van hun energie alsof de verwarming op de hoogste stand staat. De reiniging wordt meteen in gang gezet en ik merkte inderdaad dat het nu niet zo gemakkelijk ging. De rust zelve bleef ik geduldig en ging net zolang door totdat de tegenstand gebroken is. Er waren in het huis energetische bindingen aanwezig waar deze entiteiten aan vast hielden. Toen deze doorbroken werden waren ze spoedig verdwenen. Een reperterende mantra op de achtergrond versterkte de reiniging en brachten de entiteiten van slag. Het duurde een half uur nadat ik het huis weer zuiver verklaarde. De warmte in het huis is verdwenen het voelde weer rustig en normaal aan. De bewoonster voelde geen negatieve beinvloeding meer en merkte na de reiniging dat er veel veranderd was bij haar en in het huis.

Utrecht - november 2009 - appartement
In de binnenstad van Utrecht woont een jong stel die mijn hulp vroeg. De vrouw is gevoelig en ervaart de negatieve invloed van iets dat ze niet ziet. Ze is de wanhoop nabij en gezien de aanwezigheid en de verschijnselen kan ik het me best voorstellen.  Ze weet het niet zeker wat er aan de hand is en laat me komen. Het is een verdieping van een oude herenhuis in de binnenstad. De achterkamer die als slaapkamer dient schijnt de bron te zijn. In de huiskamer voel ik wel een bepaalde aanwezigheid maar die houd zich op de achtergrond. Na een gesprek besluit ik de reiniging in gang te zetten. We werken van voren naar achteren toe. In de achterkamer komt tenslotte de entiteit naar boven. Het draagt een sterke emotie bij zich en biedt tegenstand. Het duurt even voordat deze weg wil gaan. Ik voelde in die kamer ook veel verdriet. Na het vullen met energie voelt de woning weer goed aan. De bewoners merken dan mijn vertrek pas hoeveel er in hun appartement is veranderd. Rest-energie van de reiniging laat nog wat sluiptrekkingen na maar het is daarna echt over. Na een week ervaren ze hoeveel negatieve invloed de entiteit op hun leven had.

Den Bosch - december 2009 - huis en bewoners
Een emotioneel roep om hulp. Jonge kinderen vertonen negatieve beinvloeding en vooral de jongste baart zorgen. Het lijkt op bezetenheid in zijn ergste soort. Paranormale waarneming op afstand geeft ook aan dat de kleine slaapkamer zeer belast is met negatieve energie. Die kamer wordt door iedereen ontweken. Als ik door de vriendin wordt opgehaald en het huis binnen ga beginnen de alarmbellen in mij te rinkelen. Ik moet direct aan het werk want dit voelde niet goed. Op zolder aangekomen voelde ik de druk op de borst en dat werd ook de vriendin waargenomen. De zolder was ook een plek waar de bewoonster niet graag kwam. De reiniging werd op gang gezet en zo werd de gehele woning gereinigd. Op bepaalde plekken moest ik zeker nog even langer aan het werk gaan. De kleine kamer die de mediums noemde was na de eerste reiniging nog niet gezuiverd. Ik voelde een energetische binding die ik apart moest behandelen en zodra deze geneutraliseerd was, was het snel over met de energie die daar hing. Het was het emotionele verdriet van de moeder van een baby die daar ooit stierf aan wiegedood. Het huis begon weer warm aan te voelen en ook de bewoners werden door mij nog apart gescand en geheald. De negatieve beinvloeding van de entiteit was voorbij.